Ofte stilte spørsmål

Hvorfor bør jeg velge Trondheimsfjord folkehøgskole?

De vanligste årsakene til at elever velger Trondheimsfjord er:

  • De har fått Trondheimsfjord anbefalt av venner eller familie
  • Linjefagene og valgfagene er fristende
  • Studieturene til USA, Lanzarote, Afrika og Europa
  • Treningssenteret
  • Nært Trondheim (mange fortsetter å studere i Trondheim etter skoleåret)
  • Personale som er virkelig engasjerte
  • En haug med fritidstilbud
  • Fine lokaler og fint nærområde

Hvilke opptakskrav har Trondheimsfjord folkehøgskole?

Du må fylle minst 18 det året du starter på Fredly (19 på Lederutvikling) og være egnet for et år på folkehøgskole. Unntaksvis tar vi inn 17-åringer dersom det er ledige plasser. Hvis du har behov for ekstra oppfølging må du ta kontakt med oss slik at vi kan planlegge tilrettelegging.

Når kan jeg søke?

Du kan søke fra 1. oktober året før du vil begynne, men svar på om du får plass kommer ikke før 1. februar. Du kan søke helt frem til skolestart, men husk at det kan bli fullt før den tid!

Hvor skal jeg bo?

På folkehøgskole bor du på internat. De fleste bor på dobbeltrom uten bad (men med vask,) som er det billigste alternativet. Vi har noen få enkeltrom uten bad, og noen dobbeltrom med bad/wc. Alle rom har sin egen bod der du kan oppbevare kofferter, bager og andre ting du ikke bruker hver dag.
Du spiser alle måltider på skolen, og benytter treningssenteret, peisestua, gymsalen, skolekjøkkenet og alle de andre tilbudene så mye du vil på fritiden. Nøkkelen til rommet ditt går også til internatdøra, så utenom undrvisningen kommer du og går du som du vil.
Alle elevrom og felles oppholdsrom har trådløst internett.

Hvem skal jeg bo sammen med?

Vi har noen få enkeltrom, så de fleste får en romkamerat å bo med. Hvem det blir avgjøres like før skolestart, så det får du vite når du kommer. Vi prøver å plassere folk sammen som vi tror passer sammen. Dersom du kjenner noen fra før kan dere bo sammen hvis begge ønsker det. Gutter bor på rom med gutter, jenter bor på rom med jenter.

Hvor langt er skoleåret?

Folkehøgskolene har like mange skoledager som på andre skoler. Siden vi har lørdagsundervisning er skoleåret komprimert og varer i 33 uker (9 mnd) fra slutten av august til midten av mai.

Er det ferier? Og kan jeg ta fri utenom feriene?

På Trondheimsfjord er det høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie. Ellers kan du søke permisjon til andre ting, som f.eks bursdager, bryllup, begravelse, konfirmasjon, eller hvis du har hjemlengsel eller bare vil ha en liten pause.

Får jeg poeng for å gå folkehøgskole?

Ja. Du får godkjent vitnemål dersom du har 90% oppmøte eller mer, og dette kvalifiserer også til 2 tilleggspoeng for videre utdanning.

Hvor mye koster det å gå på Trondheimsfjord folkehøgskole?

Noen tror at folkehøgskole er dyrt, men det er betydelig billigere å bo på internat på en folkehøgskole enn å bo på hybel. Hos oss får du ditt eget rom, tilgang til vaskemaskin, kjøkkenstue med kjøleskap og komfyr, treningssenter, gymsal og andre aktivitetsrom. Du går til ferdig laget mat 4 ganger om dagen.

Husk også at du kan søke både lån og stipend fra Lånekassen. I tillegg kan du søke reisestøtte hvis du bor langt borte.

Her kan du sjekke hvor mye skoleåret koster.

Hva betyr det at Trondheimsfjord er en kristen skole?

Fellesskapet på Trondheimsfjord bygger på respekten for mennesket. Det betyr at vi har den samme respekten for alle uansett bakgrunn, livssyn og erfaringer. Du er velkommen til Trondheimsfjord uavhengig av din tro! 
At skolen bygger på et kristent verdigrunnlag vil du først og fremst merke på noen av morgensamlingene. Der vil personalet og medelever fortelle livshistorier, synge og spille, eller snakke om sin tro. Noen ganger vil du få høre historier fra Bibelen lest, gjenfortalt, dramatisert eller fremstilt gjennom film og musikk. Av og til kjører vi en Kahoot, og veldig ofte tuller og tøyser vi litt også.
Fredly tilbyr flere frivillige aktiviteter knyttet til tro: Konserter, samtalegrupper, møter, leirer og lignende. Fredly er tilknyttet Normisjon, og hvis du vil kan du delta på møter i regi av dem. Du kan også når som helst snakke med personalet om tro.

Hvordan kommer jeg meg til skolen? Og er det langt fra skolen til Trondheim?

Hvis du lander med fly på Værnes tar du flybussen inn til Trondheim og buss videre derfra til Børsa. Fra Trondheim sentralstasjon tar du bussen direkte til Børsa.

Det er kun 35 minutter med buss fra skolen og inn til Trondheim sentrum. Bussen koster kr. 21,- hver veg hvis du er under 20 år, og 42,- hvis du har fylt 20 år.

Hvilke regler er det på skolen?

Du får tilsendt reglene når du får tilbud om plass på skolen.

Kan jeg ha med bil til skolen?

Ja, du kan ta med bil. Vi har stor parkeringsplass.