Korona

Korona

2022/23:

Hvordan vil korona påvirke skoleåret?

Hvordan blir hverdagen hvis det fortsatt er korona?

Folkehøgskolen er et av de få skoleslagene som kan drive nesten som normalt selv om det er smitte i samfunnet for øvrig. Siden elevene bor på internatet og er sammen med de samme menneskene hver dag trenger vi bare å være rimelig sikre på at vi ikke har smitte inne på skolen.

Vi planlegger 2022/23 som normalt og gjør alt vi kan for at du skal få ditt beste år :). Om det blir nødvendig med tilpasninger er folkehøgskole likevel det beste du kan gjøre, bare spør årets elever! Der andre har hatt hjemmeskole og vært adskilt har vi hatt åpent treningssenter for elevene, åpen peisestue og matsal, fysisk oppmøte i undervisningen, sosialt samvær på kveldene osv.

Er det trygt å bo sammen med en annen? Og å dele bad og kjøkkenstue?

JA! Alle som kommer til Fredly må være friske når de kommer hit. Hvis nødvendig gjør vi tilpasninger, f.eks:

  • Alle må være ekstra forsiktige de siste dagene hjemme før skoleåret begynner. Hvis noen er smittet, har mistanke om smitte eller er i karantene må de utsette skolestarten noen dager.
  • Fokus på håndvask og rengjøring
  • Kohorter hvis nødvendig

Innen skolestart vil svært mange være vaksinert!

Blir det studietur til utlandet?

Vi forbereder oss som om studieturene går som normalt! Alle linjeturer er planlagt til å være på våren. Dermed øker sannsynligheten for at vi kan gjennomføre turene slik vi ønsker.

Dersom det ikke er mulig å reise planlegger vi følgende alternativer:

Vi har godt samarbeid med et lokalt reiseselskap, og vi ligger nært Trondheim Lufthavn – Værnes. Sikkerheten går alltid foran, men vi vil gjøre alt vi kan for å få deg og klassen din ut på tur!

Dersom det ikke blir noe av den planlagte utenlandsturen arrangeres en billigere tur. Prisdifferansen tilbakebetales selvsagt!

Fantastiske alternativer i Norge:

Wanderlust: Øst-Afrika

Gruppetrening, Kropp og Kosthold

Trening, Kropp og Kosthold

Go Green: Europa

Tur til Geilo


Friluftsliv – Idrett

Friluftsliv – Beginner

Sportmix

Brett, Ski og Surf – Lett

Tur til Hallingskarvet / Hermon


Security – Vekter

Security – Politi og Fengsel

Tur til Røros, Lillehammer, Bergen og Voss