Korona 2021/22

09.08.2021:

Snart skolestart!

Som en følge av korona-situasjonen ønsker vi at du går i en selvpålagt «karantene» de siste 10 dagene før du kommer til Fredly.

Du bør som hovedregel holde minst 1 meter avstand til andre, unngå køer og kollektiv transport når mulig, unngå fester og sammenkomster med mye folk (og særlig med alkohol,) være ekstra nøye med håndvask og desinfisering, altså med andre ord sikre deg så godt som mulig mot å bli smittet før du ankommer Fredly.

De første ukene etter ankomst kjører vi på gult beredskapsnivå slik at du skal føle deg så trygg som mulig. Her kan du lese beredskapsplanen vår:

Åpningsfesten kl. 16:00 på lørdag blir kun for elever!

  • Utsett oppstarten hvis du er syk, har mistanke om at du er smittet eller er i karantene
  • Unngå kollektivtransport hvis mulig
  • De som kjører deg til skolen kan hjelpe deg å flytte inn på rommet, og kan også ta en titt inne i skolebygningen. De må bruke munnbind og holde avstand! De vil få kaffe og noe å bite i, og få prate med ansatte. Dette vil foregå utendørs! De opprinnelige tidspunktene for måltider går ut, alle får noe å spise uansett når de kommer 🙂
  • Åpningsfesten på kl. 16:00 på lørdag er kun for deg som er elev.
  • De første 10 dagene vil du være mest med klassen din. Du vil også mest sannsynlig bo sammen med noen fra din klasse. Romkameraten får du vite først når du kommer til Fredly.
  • De første 10 dagene er det fint hvis du oppholder deg mest mulig på skolen. Det blir anledning til å søke permisjon til konfirmasjoner, bryllup osv. Du kan også gå på butikken i Børsa og gjøre nødvendige ærender. Etter 10 dager håper vi at hverdagen normaliseres.
  • Hvis du blir syk blir du isolert i egen sykeavdeling hos oss.
  • Vi jobber for at året skal bli så normalt som mulig og gleder oss til du kommer!

Du kan komme fredag 20. eller lørdag 21. august, vi kommer til å ta kontakt med deg før skolestart slik at vi vet ca når du kommer.

Lite korona i Skaun kommune

Fredly folkehøgskole ligger i Skaun kommune. I Skaun har det vært svært få registrerte korona-smittede!

Studieturer

Vi følger myndighetenes reiseråd! Alle våre utenlands studiereiser er planlagt til etter jul. Vi er forberedt på å flytte dem så langt ut på våren som mulig, men også på å planlegge alternative reisemål hvis det blir umulig å reise til den opprinnelige destinasjonen.

Velkommen til Fredly!

Vi som jobber på Fredly vil gjøre alt for at du skal få et knallbra år. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe, enten det handler om korona eller hva som helst annet!