Om oss / skolen

Året som forandrer

Trondheimsfjord folkehøgskole (tidligere Fredly folkehøgskole) ligger i Sør-Trøndelag, 3 mil sørvest for Trondheim, nærmere bestemt i Børsa i Skaun kommune (Se kart.) Skolen eies av Stiftelsen Trondheimsfjord folkehøgskole som også driver Fredly barnehage. Skolen ble startet i 1899, og flyttet fra Trondheim til Børsa i 1968.

Et opphold på Trondheimsfjord skal gjøre noe med deg! Gjennom året vil du oppleve nedturer og oppturer, sorger og gleder. Faglige og sosiale evner utvikles. Forventninger vil bli innfridd og vennskapsbånd knyttes. Du lærer og erfarer, viser hensyn og tar ansvar. Du vil bli bedre kjent med deg selv.

Forme fremtiden: Hvem er du – og hva drømmer du om?

Hva er din visjon? Karrieredrøm? Over 60% av de som begynner på en folkehøgskole vet ikke hva de skal bli eller hva de skal gjøre videre. Fortvil ikke! Vi vil ta deg på alvor. Uansett hvor i livet du er, eller hva målet ditt er; Trondheimsfjord har dyktige lærere med fokus på nettopp å gi deg et fantastisk år, og samtidig forberede deg på veien videre. På Trondheimsfjord, i et trygt og godt miljø – får du muligheten til å prøve og feile.

Sporty skole

Trondheimsfjord er en sporty skole. Vi lar friluftsliv, idrett og humor prege hverdagen vår. Hos oss blir du møtt av en gjeng engasjerte (og en anelse sprø) ansatte. Fredly er en sporty skole, der friluftsliv, idrett og humor preger hverdagen.

Trygghet, trivsel og vennskap

Trondheimsfjord skal også være et sted for trygghet og trivsel. Respekt for mennesket står i sentrum. Vi tror på vennskap og å stille opp for hverandre. Vil du vokse som menneske? Vil du utgjøre en forskjell i verden? Sammen former vi fremtiden.

Bærekraftig skole

«Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine»

Trondheimsfjord folkehøgskole har satt bærekraftig utvikling på agendaen. Fokus vil være på  miljømessige, økonomiske og sosiale forhold med utgangspunkt i global tenkning og lokal handling.

41 folkehøgskoler har samarbeidet Framtiden I Våre Hender. Sammen skal vi i tiden framover sette fokus på en bærekraftig utvikling.

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Fredly har minimum følgende fairtradeprodukter: Kaffe, te, melis, ananas og banan.

Trondheimsfjord folkehøgskole samler gjennom sitt skoleprosjekt inn penger til sosiale prosjekter i Afrika. Tilsammen samler vi inn ca kr. 3–500 000,- pr år.

Trondheimsfjord satser på energiøkonomisering: Vi har montert maxvokter på strømforbruket, boret 3 energibrønner, innført varmestyring med nattsenking på alle rom i hovedbygget, montert moderne ventilasjonsanlegg med gjenvinning i alle bygninger, skiftet alle vinduer på alle de eldste bygningene, montert moderne panelovner med elektronisk termostat på alle elevrom, installert varmepumper i flere fellesrom, montert bevegelsessensor på belysningen på flere rom, skiftet til LED-pærer på de aller fleste lyspunkter, og montert sparedusjer på alle felles dusjrom.

Andre tiltak: Geiter som trivselstiltak og som skogsarbeidere, kjøttfri middag minimum 3 dager i uken, dørpumper på flere av dørene, Infinitum innsamlingspunkt for drikke-emballasje, mer bruk av elektronisk informasjon i stedet for papir, kildesortering og resirkulering, miljøvennlige vaskesystemer med mindre bruk av kjemikalier, samarbeid med kommunen om TV-innsamlingen, minimal bruk av engangskopper, alle må bruke egen matboks i stedet for matpapir / plastpose, fokus på minst mulig matavfall, klimaavgift på alle flyreiser i skolens regi der pengene benyttes til bærekraftige tiltak, + + +

Kristen skole

Respekt for alle: Fellesskapet på Trondheimsfjord bygger på respekten for mennesket. Det betyr at vi har den samme respekten for alle uansett bakgrunn, livssyn og erfaringer. Du er velkommen til Trondheimsfjord uavhengig av din tro! 

Morgensamling: At skolen bygger på et kristent verdigrunnlag vil du først og fremst merke på morgensamlingene. Der vil personalet og medelever fortelle livshistorier, synge og spille, eller snakke om sin tro. Noen ganger vil du få høre historier fra Bibelen lest, gjenfortalt, dramatisert eller fremstilt gjennom film og musikk. Av og til kjører vi en Kahoot, og veldig ofte tuller og tøyser vi litt også.

Frivillige kristne aktiviteter: Trondheimsfjord tilbyr flere frivillige aktiviteter knyttet til tro: Konserter, samtalegrupper, møter, leirer og lignende. Trondheimsfjord fhs er tilknyttet Normisjon, og hvis du vil kan du delta på møter i regi av dem. Du kan også når som helst snakke med personalet om tro.

Velkommen til Året Som Forandrer!